Västmanland

Björkved i Västmanland

Om du bor i Västmanland och är på jakt efter utmärkt björkved att ladda upp med inför hösten och vintern är du välkommen till oss på SweVed efter behov. Vi finns tillgängliga för våra kunder och all den ved som finns i vårt produktsortiment kommer faktiskt från vår egen skog – något vi är stolta över. Något vi också vill ta fram är att vi följer de regler och krav som finns enligt PEFC. Med andra ord ser vi till att vi har en produktion som tar hänsyn till naturen och miljön runt omkring oss. För att vi ska kunna erbjuda högkvalitativ björkved till dig som bor i Västmanland utnyttjar vi moderna och elektroniska maskiner i samband med kapning och klyvning av träet.

 

Att ta hand om vår natur är en självklarhet för oss på SweVed. Därför prioriterar vi att arbeta på ett sådant sätt så att vår skog ska kunna återhämta sig och växa upp igen då vi avverkar träden. Därför är vi väldigt noga med att hela tiden plantera nya träd i takt med att vi fäller dem. Förutom björk odlar vi i dagsläget även tall, gran och asp.

 

Hos SweVed vänder vi oss bland annat till dig som bor i Västmanland och vill köpa björkved. Vi är här för våra kunders skull och vi gör allt vi kan för att uppfylla önskemål när du gör din beställning hos oss. Det kan röra sig om hur pass lång du vill att din ved skall vara och hur stor mängd du vill ha. Så fort vi blir klara med veden packar vi klabbarna i säckar som ställs på pallar i varierande storlek.

 

Vill du själv komma ut och hämta din färdiga ved hos oss är du varmt välkommen. Vi erbjuder dig möjligheten att låna ett släp utan extra kostnad i samband med frakten. Du kan så klart också få din björkved levererad hem till dig i Västmanland. Beroende på avståndet vi ska köra och mängden ved använder vi oss av lastbil, pickup eller traktor.

 

Prislista

 

Klicka här för att se vår prislista

 

Karta över Västmanland

5 tips kring vedeldning

 

  • Just björkved är oerhört dekorativt och när du väl köper hem det kan du passa på att ta in träet i en snygg korg eller ställning. På så sätt blir det till och med en del av inredningen samtidigt som du har nytta av det när du eldar.

 

  • För att du ska få ut så bra värmevärde som möjligt av din ved rekommenderas det att du lagrar den inomhus. Har du inte möjlighet att göra det och förvarar den utomhus under ett tak är det värt att ta in den och mellanlagra veden ett par dygn innan du ska använda den och elda med.

 

  • Se till att rengöra din eldstad samt skorsten åtminstone en gång per år. Faktum är att det räcker med en millimeters lager med sot för att värmen som strålar ut skall påverkas. Soten gör att värmen far ut genom skorstenen i stället för att gå ut i rummet via gjutjärnet. Något som är värt att ha koll på är att furu avger mer sot och därför kan du behöva rengöra eldstaden och skorstenen oftare då.

 

  • Håll koll på hur röken ser ut när du eldar. Beroende på hur röken ser ut vet du hur väl du eldar. En rök som är mörk och tät visar att du inte eldar med en förbränning som är tillräckligt hög. Om du däremot har en rök som knappt syns och inte luktar någonting visar det att du eldar med tillräcklig förbränning.

 

  • Syre är oerhört viktigt att tänka på när du eldar. Kontrollera att dragventilen är något öppen. Det kommer nämligen att göra så att elden blir mer intensiv vilket i sin tur bränner upp olika sorters föroreningar som annars finns kvar.