Uppsala

Björkved i Uppsala

Om du bor i Uppsala och önskar köpa björkved av hög kvalitet är du varmt välkommen till oss på SweVed. All ved som vi erbjuder i vårt sortiment kommer från vår egen skog som givetvis också uppfyller kraven hos PEFC. Det betyder kort och gott att vi ser till att bidra med en miljövänlig produktion.

 

I samband med att vi fäller träd i våra skogar planterar vi nya genast för att återväxten ska kunna komma i gång så snabbt som möjligt. Förutom björk växer det främst tall på våra marker men det finns även inslag av asp och gran därutöver. Vad gäller klyvning och kapning sker detta med hjälp av elektriska vedmaskiner av hög kapacitet för att vi ska kunna leverera utmärkt björkved till dig i Uppsala.

 

Ännu en fördel med att beställa din ved via oss på SweVed är att vi levererar din beställning efter dina personliga önskemål. Hos oss är kunden alltid i centrum och vi strävar efter att tillgodose alla våra kunders behov. Alla har vi olika preferenser och när du handlar hos oss kan du själv bestämma vilken läng du vill ha på vedklabbarna och du meddelar självklart också vilken mängd du behöver.

 

Vi paketerar veden i säckar som ställs på pallar i varierande storlek för enkel hantering. Beträffande leveranser finns det ett antal olika tillgängliga alternativ. Du kan hämta din björkved löst eller få den stjälpt efter önskat mått på din adress i Uppsala. Det finns även möjlighet att låna en släpkärra helt utan extra kostnad hos oss på SweVed. Självklart erbjuder vi leverans också. Antingen via lastbil, traktor eller pickup – allt beroende på hur mycket ved du har beställt och till vilken adress du önskar få den levererad.

 

Prislista

 

Klicka här för att se vår prislista

 

Karta över Uppsala

 

5 tips

 

Nedan följer fem tips som kan vara värdefulla att läsa igenom för dig som eldar och gärna gör det med björkved.

 

  • För den som är intresserad av inredning kan den här typen av ved faktiskt utgöra ett dekorativt inslag i hemmet intill brasan. De svarta och vita färgerna ger liv i vedkorgen och ser väldigt snyggt ut. Men för att du ska kunna få fart på elden snabbt kan du se till att kombinera björk med tändved.

 

  • Oavsett hur du bor i Uppsala med omnejd är det viktigt att du har möjlighet att lagra din ved så att den håller sig torr. Det är så klart att föredra förvaring inomhus men om det alternativet inte finns tillgängligt går det även för sig att stapla på exempelvis en EU-pall ute med skydd mot regn uppe på. Dock blir denna björkved trots allt mer fuktig än om den hade förvarats inomhus. Se därför till att mellanlagra veden ett par dagar i exempelvis ett garage eller pannrum innan eldning för bästa värmevärde.

 

  • Tänk på att luften är en viktig faktor när du eldar. Kontrollera så att dragventilen är öppen till viss del för att du ska få ut mest av din ved. Då brinner det intensivt och därmed minskar även föroreningar och det blir varmt och skönt inomhus. När det har blivit en behaglig temperatur justerar du vedmängden i stället för luftventilen för att bibehålla den.

 

  • När du eldar ska det komma så lite rök som möjligt. Gå ut och kika upp mot din skorsten och se hur röken ser ut. Är den mörk och tät är förbränningen inte optimal vilket tyder på att din eld inte är tillräckligt intensiv. Är röken minimal, ljus och luktlös är förbränningen fullständig.

 

  • Släng alltid in två till tre vedklabbar för att minska risken att elden slocknar. En vedklabb går igenom tre stadier vid förbränningen och kan inte hålla i gång dem samtidigt helt själv.