Stockholm

Hemkörning av björkved i Stockholm

Du som bor i Stockholm med omnejd har möjlighet att beställa utmärkt björkved av oss på SweVed. Det finns flera anledningar till varför du bör ta kontakt med oss – bland annat kan du känna dig trygg med att vi värnar om miljön, naturen och en hållbar framtid när du handlar hos SweVed. Vi är noga med att uppfylla kraven hos PEFC som ställs för att produktionen ska klassas som miljövänlig. Detta är något som ligger oss varmt om hjärtat och vi är stolta över att kunna erbjuda ved med denna klassning.

 

Den ved du köper hos oss kommer helt och hållet från vår egen skog och därför ser vi till att hela tiden ta hand om marken för att den ska få möjlighet att återhämta sig. Arbetet görs på flera sätt – exempelvis planterar vi ett nytt träd i skogen för varje träd vi fäller. I dag växer framför allt tall här och utöver det återfinns björk, gran och asp. Vi kapar och klyver med moderna elektriska maskiner för att kunna erbjuda ett sortiment med högkvalitativ ved.

 

Vi vänder oss bland annat till dig som kund i Stockholm som är ute efter björkved. Hos SweVed är du som kund i centrum och vi jobbar ständigt med att försöka tillgodose allas önskemål. Du får säga hur du vill ha din ved vad gäller längden och mängden. När veden är kapad och kluven packar vi den i säckar på pallar. Beroende på var du bor kan du få veden hemforslad med hjälp av antingen traktor, pickup eller lastbil. Skulle du vilja ta hem veden på egen hand har du möjlighet att låna ett släp hos oss på SweVed – helt gratis!

 

Prislista

 

Klicka här för att se vår prislista

 

Karta över Stockholm

5 tips för att elda bättre

 

  • Din eldstad behöver städas regelbundet – precis som allt annat, dock inte lika ofta. Men du bör rengöra den åtminstone en gång om året. Det gäller även skorstenen. En ren eldstad och skorsten innebär att du kan njuta mer av värmen. Ett litet lager med sot påverkar nämligen hur värmen rör sig – i stället för att nå ut i rummet går den ut genom skorstenen. Sedan kan du behöva rengöra eldstaden oftare än en gång om du eldar med exempelvis furu som ger ifrån sig mer sot.

 

  • När du eldar bildas föroreningar och för att dessa ska brinna upp och försvinna behöver du få i gång en eld som är tillräckligt intensiv. Detta gör du relativt enkelt. För att brasan ska öka i intensitet öppnar du dragventilen för att syrehalten skall öka.

 

  • En annan indikator som visar hur pass bra du eldar är faktiskt röken. En rök som är mörk och tjock skvallrar nämligen om att du behöver öka intensiteten på elden. När röken blir i princip vit och genomskinlig har du lyckats få i gång elden ordentligt.

 

  • Veden är så klart också en väsentlig ingrediens när du ska elda. Därmed gäller det att förvara veden på rätt sätt så att den håller sig torr. De flesta lagrar veden utomhus då den tar upp relativt mycket plats. Om du har den utomhus behöver det finnas ett tak och veden måste staplas luftigt. Ett hett tips är att du tar in veden under ett par dagar för att mellanlagra den. Då hinner den torka lite mer och därmed ökar dess värmevärde innan du eldar.

 

  • Sist men inte minst vill vi bara säga att du inte får glömma bort hur vacker björkved är. Köp en riktigt snygg korg eller liknande så att du kan ha veden inomhus intill brasan. Det blir ett perfekt inslag i inredningen i ditt vardagsrum!