Södertälje

Björkved i Södertälje

Befinner du dig i Södertälje och vill köpa björkved kan du alltid kontakta oss på SweVed för att göra en beställning. Vi är redo för att hjälpa dig med din beställning när du behöver det. Veden som vi erbjuder har avverkats i SweVeds egen skog och vi vill även belysa att vi följer alla de krav som PEFC ställer. Därmed går vår produktion till på ett sätt som innebär att vi värnar om vår miljö och natur. I samband med att veden produceras tar vi hjälp av moderna elektroniska maskiner för att kapa och klyva träet. Vi tummar aldrig på kvaliteten för att kunna erbjuda våra kunder den bästa veden.

 

I och med att vi avverkar vår egen skog när vi tillverkar veden är vi väldigt noga med att marken ska få återhämta sig så snabbt som det är möjligt. Därmed planterar vi hela tiden nya träd allt eftersom vi fäller dem. I dagsläget växer det främst tall i vår skog med undantag för björken då. Dessutom odlar vi även asp och gran.

 

Som vi nämnde inledningsvis är det du som kund i Södertälje som är i centrum när du handlar din ved hos oss. Vi försöker alltid tillgodose alla våra kunders eventuella önskemål i samband med en beställning så som längd på vedklabbarna men även hur mycket ved du önskar köpa. När vi har kapat och klyvt din björkved lägger vi den i säckar och travar det hela på pallar.

 

Om du vill kan du låna ett släp helt gratis här när din ved är klar för avhämtning. Då har du möjlighet att frakta hem veden helt på egen hand. Givetvis levererar vi mer än gärna din ved också för att det ska bli så enkelt och bekvämt som möjligt för dig. Vi gör det antingen via lastbil, pickup eller traktor beroende på var i Södertälje du bor.

 

Prislista

 

Klicka här för att se vår prislista

 

Karta över Södertälje

 

5 tips till dig som eldar

 

  • Passa på att utnyttja din björkved som en del av inredningen! Den svartvita nävern ihop med det ljusa träslaget ser snyggt ut i korgen eller ställningen som du förvarar intill brasan. Och det är ju inte bara tjusigt – det är även användbart.

 

  • När du köper ved är det viktigt att du kan förvara den så att den får torka och sedan hålla sig torr. Det är givetvis optimalt med lagring inomhus – skulle du inte ha denna möjlighet och får förvara den utomhus under någon form av tak är ett tips att mellanlagra träet inomhus ett par dagar. Då kommer värmevärdet att stiga tack vare att veden torkar upp.

 

  • Luft är livsviktigt för oss människor och även elden behöver få syre. Dragventilen bör vara något öppen för att ge brasan en skjuts. Det kommer att brinna mer intensivt varpå olika föroreningar också försvinner. Föroreningarna brinner helt enkelt upp!

 

  • Spana in röken emellanåt som smyger ut genom skorstenen – den avslöjar till viss del hur väl du eldar. Ett tecken på att du inte eldar med tillräckligt hög förbränning visar sig genom en svart och tjock rök. Har du däremot en förbränning som är optimal är röken knappt synlig och dessutom luktfri.

  • Planera in en rengöring av eldstaden och skorstenen en gång om året. Bara någon millimeters lager med sot har stor påverkan på värmen som strålar ut från gjutjärnet. Soten gör nämligen att värmen sticker ut genom skorstenen i stället. Eldar du dock med furu kan det krävas mer än en rengöring då träet ger ifrån sig mer sot än övriga.