Motala

Björkved i Motala

Vi på SweVed välkomnar kunder från Motala med omnejd som är på jakt efter björkved av hög kvalitet till bra priser. Hos oss kan du nämligen köpa just detta och du kan också få din ved levererad hem till dig om du har önskemål om detta. Vill du kombinera med barrved och blandved går det givetvis utmärkt att göra det.

 

Något vi vill upplysa dig om är att all den ved du köper hos oss, oavsett träslag, kommer från vår egen skog. Detta är något vi är stolta över då vi värnar om våra marker och även uppfyller kraven hos PEFC – alltså tar vi hand om miljön när vi producerar vår ved här på SweVed.

 

Förutom björkträd växer även tall, asp och gran i vår skog vilket ger oss möjlighet att erbjuda så många olika sorters ved. Sedan är vi som sagt ytterst noga med att sköta om skogen. Vi försöker bidra så att återväxten ska komma i gång efter att vi fäller träden. Bland annat planterar vi ett nytt träd för varje träd vi kapar. För att bibehålla den höga kvaliteten på all vår björkved använder vi oss av elektriska maskiner för att kapa och klyva träet.

 

För dig som bor i Motala med omnejd är det inga problem att beställa din ved hos oss på SweVed. Vi gör även vårt bästa för att bemöta eventuella önskemål så som till exempel längd på klabbarna och hur stor eller liten mängd du är i behov av. Angående leverans finns det flera alternativ att välja mellan. Vi kan transportera din björkved hem till dig i Motala med antingen pickup, traktor eller lastbil. Det finns även möjlighet att ta hem veden själv genom att låna ett släp hos oss på SweVed – det gör du helt utan extra kostnad.

 

Prislista

 

Klicka här för att se vår prislista

 

Karta över Motala

5 tips när du eldar

 

  • Ibland kan det vara svårt att veta hur bra man faktiskt eldar men då är ett hett tips att gå ut och se efter hur röken ser ut. Pumpar skorstenen ut en tjock och mörk rök är förbränningen inte tillräckligt hög. Därför behöver du öka eldens intensitet tills det att röken knappt syns och blir tunn och vit.

 

  • Det är inte särskilt svårt att öka intensiteten på elden om du skulle behöva göra det. Enklast är att bara öppna dragventilgen lite grann så att det kommer in mer syre. Detta innebär också att du blir av med hemska föroreningar som brinner upp.

 

  • Inför varje ny säsong då brasan går varm i hemmet är det värt att rengöra eldstaden ordentligt. Detta ska du göra minst en gång per år. Dock har veden du använder dig av också betydelse för hur ofta du bör rengöra eldstaden. Furu avger exempelvis mer sot än andra träslag. Det behövs inte mycket sot för att värmen ska stiga ut genom skorstenen i stället för att stråla in i rummet.

 

  • Veden är så klart också viktig och du bör se över hur du förvarar den. Många har den utomhus och då ska det finnas ett tak som håller träet torrt och veden ska även vara staplad så att det är luftigt. Ett tips är att mellanlagra träet inomhus under ett par dagar innan du lägger det på brasan. Då kommer värmevärdet att öka.

 

  • Som avslutning vill vi bara säga att du ska passa på att njuta av din björkved som är så vacker genom att köpa en snygg korg och göra det till en del av inredningen i ditt hem. Ta in naturen helt enkelt!