Kumla

Björkved i Kumla

Om du bor i Kumla eller i närheten och du vill köpa björkved av hög kvalitet är du alltid välkommen till oss på SweVed. I dag kan du köpa ved på många ställen men om du vill vara säker på att du går till en leverantör som värnar om miljön kan du känna dig trygg hos oss. All den ved du kan välja mellan i vårt sortiment kommer nämligen från vår egen skog som även uppfyller kraven hos PEFC. Det här betyder att vi bidrar med en miljövänlig produktion – något som är väldigt viktigt för oss och som vi är stolta över.

 

Vi satsar mycket tid och energi på att skogen hela tiden ska få en chans att växa igen och detta gör vi på flera olika sätt. Bland annat planterar vi hela tiden nya träd i takt med att vi fäller dem. I vår skog växer främst tall men självklart även björk – utöver det finns det inslag av både gran och asp. När det gäller klyvning och kapning av träden sköter vi detta med hjälp av moderna elektriska vedmaskiner. Allt för att vi ska kunna erbjuda prima björkved till dig som bor i Kumla!

 

Du som kund är alltid i fokus när du väljer att handla din ved hos oss. Därmed försöker vi ständigt tillgodose dina önskemål och det är upp till dig att bestämma hur lång du vill att din ved ska vara och hur stor eller liten mängd du vill köpa. Vi packar veden i säckar och placerar på pallar i varierande storlek. Vad gäller leverans av björkved i Kumla med omnejd erbjuder vi olika alternativ beroende på avståndet. Här har vi tillgång till transport med traktor, lastbil och pickup. Du kan också låna ett släp gratis hos oss om du vill ta hem din ved själv.

 

Prislista

 

Klicka här för att se vår prislista

 

Karta över Kumla

5 eldningstips från oss på SweVed

 

  • Något du bör planera in minst en gång om året om du har en eldstad hemma är en rengöring. Precis som allting annat behöver din eldstad lite omsorg och rengöringen är en väsentlig del i hur värmen kommer att röra sig när du eldar. Om du har en ren eldstad strålar värmen ut i rummet medan endast ett litet lager med sot gör så att värmen går ut genom skorstenen i stället. Sedan är även vedslaget du använder en avgörande faktor för hur ofta du behöver rengöra din eldstad. Furu avger till exempel mer sot än andra träslag.

 

  • Föroreningar vill vi gärna bli av med och för att du ska få dem att brinna upp när du eldar behöver du få i gång en intensiv brasa. Det är väldigt enkelt att lösa problemet om det inte är en tillräckligt intensiv eld – bara släpp in mer syre genom att öppna dragventilen lite grann.

 

  • Du kan också titta på röken för att veta hur pass bra du eldar och den visar också om du måste öka intensiteten på elden. Är röken som kommer ut ur skorstenen mörk och tjock behöver du öka intensiteten och om röken är ljus och knappt syns är det perfekt.

 

  • Din ved är så klart också avgörande för hur elden tar sig. Därmed är förvaringen väldigt viktig. Många har sin ved utomhus och tar in den allt eftersom. Då behöver den lagras luftigt under ett tak. Vi vill tipsa om att du helst ska mellanlagra veden under ett par dagar inomhus. Det kan vara i till exempel ett pannrum eller i garaget. På så vis ökar vedens värmevärde inför eldningen.

 

  • Slutligen vill vi passa på att säga att du inte får glömma bort att använda björkveden som en del av inredningen. Placera den i en snygg korg och låt det bli ett inslag i ditt hem – naturen får äntligen komma in!