Köping

Björkved i Köping

Är du i behov av ny björkved av hög kvalitet och du bor i Köping? Då kan du känna dig varmt välkommen till oss på SweVed nästa gång du ska beställa ved. Förutom ved av björk kan du beställa både blandved och barrved hos oss. Det är dessutom möjligt att få allting levererat hem till dig. Det sortiment du ser i vår butik kommer helt och hållet från vår egen skog och det är något vi är både glada och stolta över. Vi uppfyller även kraven hos PEFC vilket helt enkelt betyder att vi värnar om miljön och naturen i samband med produktionsprocessen.

 

Det är vi själva som fäller våra träd och något vi alltid prioriterar är att markerna ska få chansen att komma i gång med sin återväxt så fort som möjligt. Vi jobbar på lite olika sätt när det gäller detta – bland annat ser vi till att hela tiden plantera nya träd allt eftersom vi avverkar dem. För att vi ska kunna erbjuda våra kunder olika sorters ved av högsta möjliga kvalitet använder vi oss av moderna elektroniska maskiner då vi kapar och klyver. Därefter packar vi veden i säckar som ställs på pallar.

 

Vi vänder oss bland annat till kunder som bor i Köping med omnejd som vill köpa björkved. När du handlar hos oss kan du se fram emot att vara i fokus och få den hjälp du behöver vad gäller önskemål. Det kan till exempel handla om längden på vedklabbarna. Behöver du få veden levererad hem till dig är det inte några problem då vi har tillgång till både lastbil, pickup och traktor. Vill du däremot forsla hem din ved på egen hand kan du få låna ett släp hos oss helt utan extra kostnad.

 

Prislista

 

Klicka här för att se vår prislista

 

Karta över Köping

5 tips kring ved och eldning från SweVed

 

  • Vi på SweVed vill först och främst tipsa om hur viktigt det är att ta hand om sin eldstad genom att rengöra den minst en gång om året. Om du till exempel eldar med furu som genererar mer sot kan det behövas fler gånger. När du eldar vill du ju att värmen ska gå ut i rummet och inte försvinna ut genom skorstenen – men faktum är att ett lager sot på endast en millimeter kan påverka hur värmen rör sig!

 

  • När du köper ny ved är det viktigt att se över förvaringen. Om du inte har möjlighet att ha den inomhus någonstans måste du se till att veden lagras luftigt under ett tak av något slag. Ett tips för att öka vedens värmevärde ändå är att du mellanlagrar veden under ett par dagar inomhus. Det räcker att det sker i exempelvis garaget eller pannrummet om du har ett sådant.

 

  • Det är inte helt lätt att veta hur bra man eldar men ett sätt att få reda på det är genom att titta på röken från skorstenen. Är det en nästintill osynlig rök är det toppen – är röken däremot svart och tjock behöver du öka intensiteten på elden för att den ska ljusna.

 

  • Om du vill skapa en mer intensiv eld behöver du tillsätta syre och det gör du snabbt och lätt genom att öppna upp dragventilen en bit. På så vis kommer även otrevliga föroreningar brinna upp på samma gång! Sedan kan du justera temperaturen med hjälp av mängden ved i stället för att stänga dragventilen.

 

  • Som avslutning på tipsen vill vi bara säga att du bör passa på att utnyttja din vackra björkved som en del i inredningen. Investera i en dekorativ korg av något slag och pryd den med ved – det blir garanterat en hemtrevlig känsla i ditt rum!