Enköping

Björkved i Enköping

Du som bor i Enköping och vill beställa utmärkt björkved kan alltid vända dig till oss på SweVed så hjälper vi dig med allt du behöver. Vi erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativ ved – och det är inte bara björk. Det finns möjlighet att komplettera med exempelvis blandved. All den ved som vi har till försäljning har avverkats i vår egen skog. Därmed kan vi stolt meddela att vi uppfyller PEFCs krav. Detta innebär att vi är noga med att ta hand om miljön i samband med vår vedtillverkning.

 

När du köper din ved hos oss på SweVed kan du vara säker på att vi inte avverkar vår skog utan att återställa den. I takt med att vi fäller träden planterar vi nya – allt för att markerna ska kunna börja med sin återhämtning så fort som möjligt. Att björk växer i skogen är givet men vi odlar även tall, gran och asp. VI använder oss av moderna elektriska vedmaskiner när vi klyver och kapar träden för att vi ska kunna upprätthålla en hög kvalitet på vår ved.

 

Vi levererar ved till kunder på olika orter, däribland Enköping. Så om du vill köpa björkved hos ett företag som tar hänsyn till miljön och erbjuder leverans hem till dig är du varmt välkommen till oss. Hos SweVed är du som kund alltid i fokus och vi gör ständigt vårt bästa för att du ska bli nöjd och få dina önskemål uppfyllda.

 

Meddela hur mycket ved du behöver och i vilken längd du föredrar att ha dina vedklabbar i. Vi packar din beställning i säckar och lastar det hela på pallar. Du kan välja om du vill få björkveden stjälpt eller levererad hem till dig i Enköping. Avståndet och mängden avgör om vi levererar med pickup, lastbil eller traktor. Om du vill kan du låna ett gratis släp av oss så att du kan frakta hem den.

 

Prislista

 

Klicka här för att se vår prislista

 

Karta över Enköping

5 tips angående ved och eldning

 

  • Vill du elda effektivt och miljövänligt ska du ta en titt på hur din rök ser ut när den svävar ut från skorstenen. Är den svart och tjock? Eller är den vit, tunn och luktfri? En tät och mörk rök vittnar om att förbränningen inte är tillräcklig medan en liten och ljus rök skvallrar om att förbränningen är så bra den kan bli. Detta gäller oavsett om du använder dig av björkved eller annan ved.

 

  • När du eldar vill du att veden är torr. Har du möjlighet att förvara den inomhus är det så klart det bästa. Men om du förvarar veden utomhus under tak blir den trots allt något mer fuktig. Om du mellanlagrar vedklabbarna ett par dagar inomhus innan du eldar med dem kommer värmevärdet att öka.

 

  • Passa på att använda din björkved som ett genomtänkt dekorativt inslag i vardagsrummet eller det rum där du har brasan. Svartvit näver och ljust trä gör att du verkligen tar in naturen.

 

  • Stäng inte igen dragventilen när du ska elda – tvärtom, låt den vara ganska öppen. Då kommer det in mer luft till elden som gör den mer intensiv än vanligt. Detta ger förbränningen en skjuts och i samma veva blir föroreningar ett minne blott.

 

  • När du väl har i gång elden ska du alltid lägga in två eller fler vedklabbar åt gången. Detta hjälper dig att hålla i gång elden allt eftersom. I samband med att du låter en vedklabb brinna upp går den igenom tre olika stadier och den behöver assistans av fler träbitar för att kunna hålla i gång hela den processen.