Örebro

Björkved i Örebro

Alla boende i Örebro med omnejd som har en eldstad hemma – varmt välkommen till oss på SweVed nästa gång du ska köpa prima björkved! Vi jobbar för att bemöta våra kunder på bästa sätt samtidigt som vi värnar om miljön. När du handlar din ved hos oss på SweVed kan du inte bara se fram emot låga priser. Du kan räkna med produkter av hög kvalitet och möjlighet till leverans hem till dörren. I vårt sortiment finner du även barrved och blandved om du vill variera dig eller komplettera din björkved.

 

Hela vårt utbud kommer faktiskt från vår egen skog och det är någonting som vi är väldigt stolta över att kunna säga. Vi uppfyller dessutom kraven hos PEFC när vi sköter tillverkningen vilket egentligen betyder att vi tar miljön i beaktning när vi producerar vår ved här på SweVed.

 

Förutom björk växer det även tall, gran och asp i vår skog. Därför har vi möjlighet att erbjuda så många olika sorters ved i dag. Att ta hand om våra marker är A och O – att skapa förutsättningar för en snabb återväxt står högt på prioriteringslistan. Likaså att vi ska planera ett nytt träd för varje träd vi fäller till marken. I samband med att vi klyver och kapar vår ved använder vi oss av modern teknisk utrustning som bibehåller den höga kvaliteten på träet.

 

Vi vänder oss till kunder i flera städer med omnejd – däribland Katrineholm – som vill köpa allt från björkved till barrved eller blandved. För att du ska få veden precis som du vill välkomnar vi dina eventuella önskemål i samband med din beställning vad gäller längd och mängd. Leveransen är inte heller några problem. Vi har möjlighet att lämna din ved med antingen traktor, lastbil eller pickup. Vill du hellre låna ett släp hos oss kostnadsfritt och sköta transporten på egen hand går detta givetvis också att ordna.

 

Prislista

 

Klicka här för att se vår prislista

 

Karta över Katrineholm

5 tips för dig som ska elda hemma

 

  • Inför en ny säsong är det alltid bra att boka in en rengöring av eldstaden. Detta är något som bör göras minst en gång om året beroende på vilken typ av ved du använder dig av. Furu ger exempelvis ifrån sig mer sot än björkved. Det räcker med en millimeters lager med sot för att det ska påverka hur värmen rör sig. Sotet gör nämligen att värmen flyger ut genom skorstenen i stället för att stråla ut i rummet.

 

  • Håll koll på din ved och förvara den korrekt så har du mer glädje av den. Kan du inte förvara den inomhus ska du ha den luftigt utomhus under någon form av tak. Sedan är det perfekt om du kan mellanlagra veden inomhus under ett par dygn innan du eldar med den för att du ska få ut bästa möjliga värmevärde. Det kan du till exempel göra i ditt garage eller i ditt pannrum.

 

  • Det är inte helt lätt att veta hur bra du verkligen eldar. Men för att du ska få ett hum om det kan du gå ut och kolla på röken som kommer ut ur skorstenen. Den avslöjar just detta. Om din rök är svart och luktar mycket är förbränningen inte tillräckligt hög. Är röken däremot ljus och luktfri är din förbränning tillräckligt hög.

 

  • Om du behöver öka förbränningen kan du bara öppna dragventilen så att det kommer in syre. Sedan kan du låta den vara öppen till viss del. Då kommer föroreningar också att försvinna eftersom de brinner upp.

 

  • Slutligen vill vi bara tipsa om att du kan utnyttja björkveden som en del i heminredningen! Den svartvita nävern blir ett vackert inslag i vilket rum som helst i en snygg korg.